Kontakt

Zveza diatonične harmonike Slovenije
ZDHS
Mestni trg 4
3310 Žalec

Klemen Rošer, predsednik ZDHS 
[m] +386 31 428 118
[e] info@zdhs.si

www.zdhs.si

Pridruži se nam

ANONIM.CO

Vzdevek 
Vsebina 
    

Prijava

Razpis za obvezne skladbe 7. državnega tekmovanja

Zveza diatonične harmonike Slovenije razpisuje natečaj za prijavo avtorskih skladb za diatonično harmoniko v namen izbire skladb za obvezne skladbe na državnem tekmovanju v igranju na diatonično harmoniko (disciplina tradicionalna) v letu 2021.

NATEČAJ ZA NOVE SKLADBE ZA DIATONIČNO HARMONIKO 2017 (razpis podaljšan do 30.11.!)

ZDHS – Zveza diatonične harmonike Slovenije razpisuje 3. natečaj za nove solo skladbe za diatonično harmoniko. Natečaj je namenjen skladateljem vseh narodnosti in brez starostnih omejitev. Cilj natečaja je spodbuditi nastanek originalnih skladb za diatonično harmoniko, ki bi vsestransko ovrednotile to glasbilo. Strokovna komisija bo nagradila tri skladbe, najprimernejše pa izbrala za obvezne skladbe na 4. državnem tekmovanju Cyrilla Demiana 2018.

ŽIRIJA: Franci Kolar, Toni Sotošek, Manuel Šavron Andrej Gropajc, Janez Fabijan

POGOJI ZA UDELEŽBO:
Natečaja se lahko udeležijo skladatelji vseh narodnosti in brez starostne omejitve.
Kotizacija za udeležbo (za prvo skladbo) je 30 €. Če avtor pošlje več skladb je kotizacija za drugo skladbo 20 €, za tretjo in več pa 10 €.

Kotizacija se nakaže na poslovni račun ZDHS št.: SI56 3000 0001 1674 374, odprt pri Sberbank d.d., s pripisom KOTIZACIJA NATEČAJ - KOMPOZICIJA.

Kotizacija ne bo povrnjena v nobenem primeru.

Skladbe lahko trajajo od najmanj 2 do največ 5 minut.
Skladbe morajo biti izvirne, ne smejo biti že izdane, javno izvajane ter ne smejo že biti nagrajene na drugih tekmovanjih.

Vsak skladatelj lahko prijavi eno ali več skladb, vendar mora izpolniti prijavnico in plačati kotizacijo za vsako prijavljeno skladbo posebej.

Partiture poslane preko faxa in e-maila ter partiture, ki ne bodo upoštevale zgoraj navedenih pravil, ne bodo sprejete.

Partiture morajo biti anonimne, označuje naj jih razpoznavno geslo, ki mora biti napisano na partiturah.

Partiture (5 kopij) morajo biti vložene v ovojnico.

Ovojnice s partiturami mora biti vložena v ovojnico, ki naj vsebuje še:
A: prijavnico s podatki skladatelja in podpisano izjavo udeleženca, da je skladba izvirna, še neizvedena in ne nagrajena na drugih tekmovanjih
B: krajši življenjepis
C: krajšo predstavitev skladbe
D: potrdilo o plačani kotizaciji

ROK ZA PRIJAVE:
Partitura, prijavnica in potrebna dokumentacija morajo biti poslane do 30.11.2017 (datum poštnega žiga) na: Jernej Brilej ZDHS, Gorenji Leskovec 29, 8283 Blanca.

NAGRADE:
Žirija bo med prispelimi skladbami nagradila tri najboljše (višina nagrad: 1. nagrada 150€, 2. nagrada 100€, 3. nagrada 75 €). Med prispelimi skladbami bo žirija izbrala najprimernejše , ki bodo postale obvezne skladbe na 4. državnem tekmovanju od 4.-6. maja 2018 v Termah Olimia.

Partiture nagrajenih in obveznih skladb bodo objavljene na spletni strani ZDHS in brezplačno dosegljive članom ZDHS, nečlani pa bodo povabljeni k nakupu partitur preko spletne strani po veljavnem ceniku.

Vsi skladatelji bodo dobili priznanje za udeležbo in sodelovanje.

Končni rezultati natečaja bodo objavljeni 15.12. 2017 na spletni in fb strani ZDHS.
Dodatne informacije: jernej.brilej@gmail.com.

Natečaj za nove obvezne skladbe.

2. natečaj za nove skladbe za diatonično harmoniko

ZDHS – Zveza diatonične harmonike Slovenije razpisuje 2. natečaj za nove skladbe za diatonično harmoniko solo. Natečaj je namenjen skladateljem vseh narodnosti in brez starostnih omejitev. Cilj natečaja je spodbuditi nastanek originalnih skladb za diatonično harmoniko, ki bi vsestransko  ovrednotile to glasbilo. Strokovna komisija bo nagradila tri skadbe, najprimernejše pa izbrala za obvezne skladbe na 3.  državnem tekomovanju C. Demiana 2017.

 

18. državno tekmovanje harmonikark na Velikem Trnu (5.9.2015)

18. državno prvenstvo v igranju na diatonično harmoniko bo letos v soboto, 5. septembra na Velikem Trnu nad Krškim. Tekmovanje je edinstveno v svetu. Na njem se tekmovalke merijo za bronaste, srebrne in zlate medalje. Tri najboljše po mnenju strokovne žirije prejmejo kristalne pokale. Najprikupnejša po glasovanju obiskovalcev pa prejme poseben kristalni pokal.
Že drugič se bodo prav tako na Velikem Trnu pomerile harmonikarke in harmonikarji pevci, ki se spremljajo na diatonično harmoniko. Na obeh tekmovanjih se morajo tekmovalke in tekmovalci predstaviti z dvema skladbama. Ena je obvezno ljudska.

Preberite več: 18. državno tekmovanje harmonikark na Velikem Trnu (5.9.2015)

ZDHS, Mestni trg 4, 3310 Žalec | +386 31 640 485 | info@zdhs.si

ZDHS - Zveza diatonične harmonike Slovenije © 2014-2016. Vse pravice pridržane.