Kontakt

Zveza diatonične harmonike Slovenije
ZDHS
Ziherlova 36
1000 Ljubljana

Klemen Rošer, predsednik ZDHS 
[m] +386 31 428 118
[e] info@zdhs.si

www.zdhs.si

Facebook

ANONIM.CO

Vzdevek 
Vsebina 
    

ALEN GOJKOŠEK ABSOLUTNI DRŽAVNI PRVAK!

Od 13. do 15. 5. 2016 se je v Termah Olimia v Podčetrtku odvilo 2. državno tekmovanje v diatonični harmoniki za naslov Cirylla Demiana. V dveh tekmovalnih dneh se je zvrstilo 62 tekmovalcev, ki jih je ocenjevala šestčlanska mednarodna strokovna komisija v sestavi: Toni Sotošek – predsednik, Gottfried Hubmann, Manuel Šavron, Florian Michlbauer, Franci Kolar in Danijel Šegula.

V nedeljski finale se so se uvrstili zmagovalci prvih petih starostnih skupin, in sicer Danaja Grebenc, Blaž Jamnikar Pukl, Žan Kostanjevec, Alen Gojkošek in Gregor Sevčnikar. Komisijo je najbolj prepričal Alen Gojkošek, ki se je zasluženo okitil z naslovom Absolutnega državnega prvaka za leto 2016. Celotno tridnevno dogajanje je Zveza diatonične harmonike obogatila z razstavo diatoničnih harmonik slovenskih in tujih proizvajalcev ter mednarodnim koncertom narodno-zabavnih ansamblov.

Sam dogodek je bil kot tak edinstven in izpeljan na zelo visokem nivoju, kar priznavajo tudi mednarodne zveze, ki so si tekmovanje tudi ogledale. Veliko težo in kredibilnost pa daje tekmovanju veliko zanimanje Slovencev za omenjeni dogodek, saj ga kot edinega podpira tudi Javni sklad za kulturne dejavnosti.

Cilji zveze in njenih članov so s tem iz leta v leto vse večji, pri tem pa ne smemo pozabiti na bistveno, to je glasba v sinergiji z diatonično harmoniko.

Oglejte si končne rezultate II. državnega tekmovanja:

Foto: Branka Timpran

ZDHS, Ziherlova 36, 1000 Ljubljana | +386 31 640 485 | info@zdhs.si

ZDHS - Zveza diatonične harmonike Slovenije © 2014-2016. Vse pravice pridržane.