Kontakt

Zveza diatonične harmonike Slovenije
ZDHS
Mestni trg 4
3310 Žalec

Klemen Rošer, predsednik ZDHS 
[m] +386 31 428 118
[e] info@zdhs.si

www.zdhs.si

Pridruži se nam

ANONIM.CO

Vzdevek 
Vsebina 
    

Prijava

Znani rezultati tekmovanja za plaketo Franca Šegovca 2023

Tretja junijska nedelja je minila v znamenju melodij Franca Šegovca, saj se je Zveza diatonične harmonike Slovenije že drugo leto zapored poklonila temu izjemnemu glasbeniku z organizacijo harmonikarskega tekmovanja, poimenovanega "Šegovčeva plaketa".

Oglejte si končne rezultate tekmovanja

Tekmovanje je potekalo v koncertni dvorani Glasbene šole Slovenj Gradec, kjer se je zbralo 32 harmonikarjev in harmonikark iz različnih koncev Slovenije, med njimi pa je bil tudi udeleženec iz Nemčije. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Toni Sotošek, Janez Fabijan in Matic Štavar, je podelila eno bronasto, 9 srebrnih in kar 20 zlatih priznanj za izjemne nastope tekmovalcev. Bronasto priznanje je bilo podeljeno tekmovalcem, ki so dosegli med 85 in 90 od 100 možnih točk, srebrno tistim, ki so dosegli med 90 in 95 od 100 možnih točk, zlato pa tistim, ki so presegli 95 točk.

S svojima nastopoma sta posebej izstopala Florijan Slatinek na klavirski harmoniki in Matic Kunej na diatonični harmoniki, in tako postala absolutna zmagovalca tekmovanja. Prireditve sta se udeležila tudi zakonca Franc in Hermina Šegovca, ki sta vsem tekmovalcem podarila novo izdano notno zbirko skladb Franca Šegovca z naslovom "V melodijah so moje izpovedi".

Na zaključni slovesnosti so navzoče nagovorili gospod Klemen Rošer, predsednik Zveze diatonične harmonike Slovenije in idejni vodja Šegovčeve plakete, gospa Martina Šisernik, podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec, ter gospa Hermina Šegovc. Poleg tega so za ustvarjanje odlične atmosfere v dvorani poskrbeli še legendarni Štirje kovači, ki so za vse obiskovalce zaigrali nekaj viž iz svojega bogatega repertoarja.

Zveza diatonične harmonike Slovenije iskreno zahvaljuje Mestni občini Slovenj Gradec in Glasbeni šoli Slovenj Gradec za njuno podporo pri organizaciji dogodka.

 

ZDHS, Mestni trg 4, 3310 Žalec | +386 31 640 485 | info@zdhs.si

ZDHS - Zveza diatonične harmonike Slovenije © 2014-2016. Vse pravice pridržane.